Υλικά:
Για 2-4 άτομα
50 γραμμάρια ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα
1 κουταλιά σπόρους μάραθου
5 φύλλα μέντας
χυμό 2 λεμονιών
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 στελέχη σέλινο
200 γραμμάρια καρότα
2 μέτρια φινόκιο
Εκτέλεση:
Γρήγορη και εύκολη σαλάτα για το τραπέζι σας
Σε ένα τηγάνι καβουρδίστε την αμυγδαλόψιχα μαζί με τα σπόρια του μάραθου και μετά τα ρίχνετε σε ένα μπολ και κοπανίστε τα όλα μαζί με ένα κουτάλι.
Στη συνέχεια πλένετε τα φύλλα μέντας, σκουπίστε τα, ψιλοκόψτε τα και ρίξτε τα στο μπολ.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού, 4 κουταλιές λάδι, αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε και βάλτε το μπολ στο ψυγείο.
Πλένετε τα λαχανικά και στραγγίστε τα. Ξύστε τα καρότα και κόψτε τις 2 άκρες.
Αφαιρέστε τα φύλλα απ’ τα στελέχη σέλινου και έπειτα αφαιρέστε τις ίνες.
Καθαρίστε τα φινόκιο και κόψτε όλα τα λαχανικά μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο και ρίξτε τα σ’ ένα μπολ.
Περιχύστε τη σαλάτα με τη σάλτσα, ανακατέψτε και αφήστε τη στην άκρη για περίπου 5 λεπτά.