Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
150 γραμμάρια φασόλια άσπρα
150 γραμμάρια φασόλια κόκκινα
3 κρεμμυδάκια λεπτό κομμένα
1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό
150 γραμμάρια πράσινη γαλλική σαλάτα
1 πιπεριά Φλωρίνης χωρίς κουκούτσια
1/2 αγγούρι
200 γραμμάρια άπαχη βραστή γαλοπούλα
2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό
Για το ντρέσινγκ
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλιά ξίδι κρασιού ή μπαλσάμικο
1 σελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι μουστάρδας
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Μια πεντανόστιμη σαλάτα με λίγες θερμίδες
Για τη σαλάτα
Σε μια κασταρόλα βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό για περίπου 20 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Στη συνέχεια σε άλλο σκεύος βράζουμε και το φιλέτο γαλοπούλας σε μια κατσαρόλα με 1,5 λίτρο βραστό νερό, 2 φύλλα δάφνη και μια σκελίδα σκόρδο για περίπου 15 λεπτά.
Όταν κρυώσει η γαλοπούλα, την κόβουμε σε κύβους.
Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τα δυο είδη φασολιών, προσθέτουμε τη γαλοπούλα, το μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Για το ντρέσινγκ
Σε άλλο μικρό μπολ αναμειγνύουμε λάδι, ξίδι, λίγη μουστάρδα και τρίβουμε από πάνω λίγο πιπέρι, τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αυτό το dressing πάνω στα φασόλια.
Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και τις ρίχνουμε στη σαλάτα.
Κόβουμε το αγγούρι σε μικρούς κύβους και την πράσινη γαλλική σαλάτα, τα προσθέτουμε, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
ΑΒ Click2shop app: Ψωνίστε τώρα online από το κινητό σας