Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
1 ½ φλιτζάνι φακές
6 φλιτζάνια νερό
10 ντοματάκια κομμένα στη μέση
½ φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ραπανάκι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Λίγη φέτα για πασπάλισμα
Για το ντρέσινγκ ελαιόλαδου
1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμόνι
1/4 φλιτζανιού ξίδι
3 κουταλιές της σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή σαλάτα με φακές και ντοματίνια για το μεσημεριανό σας!
Για τη σαλάτα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ραπανάκι και ½ φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα.Τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό.
Στη συνέχεια τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τις φακές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
Κατόπιν τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για να είναι έτοιμες για τη σαλάτα.
Όταν βράσουν τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με τα ψιλοκομμένα καρότα,το σέλερι, την ψιλοκομμένη, ντοματίνια, το ραπανάκι ψιλοκομμένο,τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με λίγη φέτα και ραντίζουμε με το ντρέσινγκ ελαιόλαδου.
Για το ντρέσινγκ ελαιόλαδου
Ανακατεύουμε 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμόνι,1/4 φλιτζανιού ξίδι, και 3 κουταλιές της σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό με αλατοπίπερο σε ένα μούλτι.
Ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα το ντρέσινγκ και τη σερβίρουμε.
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
Το ελαιόλαδο που περιέχει το ξεχωριστό άρωμα της ελληνικής φύσης!. Αυτό ακριβώς είναι το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό. Ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με απαλή γεύση και χαμηλή οξύτητα, που μας φέρνει σε επαφή με ελαφριές ευωδίες.
Αρώματα χαμομηλιού, αγρών και μαντζουράνας δένονται αρμονικά με το φυσικό πλούτο της ελιάς. Η αίσθηση ώριμου καρπού και η γλυκύτητά του, αποδίδουν στο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό μια «φίνα» επίγευση. Είναι ιδανικό για φρέσκες πράσινες σαλάτες, για τάρτες λαχανικών, για συνταγές με θαλασσινά, ψαρικά αλλά και για πρωτότυπα ντιπ και φίνα επιδόρπια όπως κέικ λαδιού με φρούτα.