Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για την σαλάτα
1 πιπεριά κέρατο πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
8 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 φύλο δάφνης
λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι
1 κιλό χταπόδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Για τη βινεγκρέτ
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
Εκτέλεση:
Φρέσκια σαλάτα με άρωμα θάλασσας στο πιάτο σας
Βράζετε το χταπόδι με ένα φλιτζάνι νερό, τη δάφνη και τους κόκκους του πιπεριού 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Χτυπάτε σε ένα μπολ με σύρμα τα υλικά για τη βινεγκρέτ.
Βάζετε τις πατάτες σε μια σαλατιέρα και προσθέτετε το χταπόδι κομμένο σε φέτες.
Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τις ελιές, τον μαϊντανό και τον άνηθο και περιχύνετε με την βινεγκρέτ σος. Από πάνω τρίβετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.