Υλικά:
Για 4-6 άτομα
12 χοντρές φέτες χαλούμι
3 ντομάτες σφιχτές
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι
1 φλιτζάνι του καφέ αμύγδαλα ξεασπρισμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια δυόσμου
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για όλες τις ώρες
Πλένουμε τις ντομάτες και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Αφαιρούμε το κοτσάνι και το κάτω μέρος ( τον αφαλό και τη μύτη τους).
Κόβουμε κάθε ντομάτα σε 4 χοντρές ροδέλες.
Τις αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές και τις ακουμπάμε ξανά σε απορροφητικό χαρτί.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα πέστο με την οποία θα γαρνίρουμε το χαλούμι, ρίχνουμε στο μπλέντερ του μίξερ τα αμύγδαλα και τα μετατρέπουμε σε σκόνη.
Προσθέτουμε στο μπλέντερ ένα φλιτζάνι του καφέ νερό, ένα φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια δυόσμου, ένα φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι και χτυπάμε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει λασπώδες.
Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός.
Βάζουμε το χαλούμι στη σχάρα και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Σε κάθε ροδέλα ντομάτας βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη σάλτσα πέστο.
Ακουμπάμε πάνω από τη ντομάτα το ψημένο χαλούμι στο οποίο προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά πέστο από την πάνω πλευρά του.