Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 ντομάτες
1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ελιές μαύρες
2 γλυκά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρή πράσινη λόλα
2 μεγάλα κομμάτια φέτας ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ελιές μαύρες
Μισό λεμόνι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή σαλάτα με απαλή γεύση για το μεσημεριανό σας
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια μαζί με το αβοκάντο. Πλένουμε τη πράσινη λόλα και χωρίζουμε τα φύλλα.
Σε ένα γουδί κοπανάμε τις σκελίδες του σκόρδου. Ρίχνουμε και το λάδι, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, το ξίδι και μία κουταλιά της σούπας ντομάτα σε κύβους. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Τέλος προσθέτουμε τις ελιές και την φέτα ψιλοκομμένη.