Σαλάτα με αβοκάντο και πιπεριές

by sidagi.gr
820 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

3 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι κατεψυγμένο
2 αβοκάντο – αποφλοιωμένα χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε κύβους
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, με σπόρους και κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
¼ φλιτζάνι τσαγιού ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
¼  φλιτζανιού φρέσκο χυμό λάιμ
αλάτι
μαύρο πιπέρι
1/2 μαρούλι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και χορταστική σαλάτα για το μεσημεριανό σας γεύμα

Τοποθετήστε το καλαμπόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό μέχρι να καλυφθεί και αφήνουμε να πάρει βράση.
Μαγειρεύουμε το καλαμπόκι για περίπου 5 λεπτά. Στραγγίζετε και ρίχνετε από πάνω κρύο νερό.

Τοποθετήστε το καλαμπόκι σε ένα μέτριο μπολ. Ανακατέψτε το αβοκάντο, το ψιλοκομμένο μαρούλι, κρεμμύδι, πιπεριά και το σκόρδο.
Προσθέστε το κύμινο, το κόκκινο πιπέρι, και ρίγανη. Ανακατέψτε το ξύδι, το ελαιόλαδο και χυμό λάιμ.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα