Υλικά:
250 γραμμάρια άσπρα ξερά μικρά φασόλια
12 λεπτές φέτες αυγοτάροχου
1 φύλλο δάφνης
1 ματσάκι ρόκα
1 κλαράκι σέλινου
1 κρεμμύδι
½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε την προεργασία από το προηγούμενο βράδυ.
Ξεκινάμε την προεργασία από το προηγούμενο βράδυ.
Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε εκεί σε όλη τη διάρκεια της νύχτας για να μουσκέψουν.
Την επομένη,αφού τα στραγγίσουμε και φύγει το νερό τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα νέο νερό να βράσουν.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε ένα κρεμμύδι ολοόκληρο για να πάρουν γεύση και 1 φύλλο δάφνης.
Ο χρόνος που θα χρειαστούν για να βράσουν εξαρτάται το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια.
Μπορεί να χρειαστούν 20,40 ή ακόμα και 60 λεπτά.
Σε κάθε περίπτωση 10 λεπτά πριν το τέλος του βρασμού,προσθέτουμε το αλάτι.
Μόλις είναι έτοιμα αρχικά τα στραγγίζουμε και στη συνέχεια όσο είναι ακόμη ζεστά τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Όταν κρυώσουν ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη σαλάτα.
Πλένουμε και καθαρίζουμε το σέλινο και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Κόβουμε τις φέτες αυγοτάραχου σε λεπτές λωρίδες.
Μεταφέρουμε τα φασόλια σε μια σαλατιέρα και κόβουμε το ματσάκι ρόκας πάνω από τα φασόλια.
Συμπληρώνουμε ρίχνοντας τις ροδέλες σέλινου.
Ανακατεύουμε τα φασόλια με τη ρόκα και το σέλινο.
Διακοσμούμε τη σαλάτα με το αυγοτάραχο.
Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας χρησιμοποιούμε ένα μικρό μπολάκι στο οποίο ρίχνουμε 50 ml ελαιόλαδο, ½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, ½ κουταλιά της σούπας ξίδι,αλάτι και πιπέρι.
Δουλεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.