Σαλάτα με αγγούρι, πεπόνι και φέτα

by sidagi.gr
672 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού (από περίπου μισό λεμόνι)
2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κιλό πεπόνι κομμένο σε κύβους
340 γραμμάρια αγγουράκια ή 1 μεγάλο κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
112 γραμμάρια τυρί φέτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Δροσερή και ξεχωριστή σαλάτα για το γεύμα σας

Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, το πιπέρι, το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε. Ενώ χτυπάτε συνεχώς, προσθέστε το λάδι και συνεχίζουμε το ανάδεμα μέχρι να δέσει το dressing μας.

Προσθέστε το πεπόνι, αγγούρι και δυόσμο και ανακατέψτε. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε τη σαλάτα σε μια πιατέλα, αφήνοντας τα υγρά στο μπολ. Πασπαλίστε με τη φέτα και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα