Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 ντομάτες
1 πράσινη πιπεριά
1 αγγούρι
2 κουταλιές της σούπας ελιές μαύρες
2 γλυκά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
12 αντζούγιες παστές
1 μικρή πράσινη λόλα
2 μεγάλα κομμάτια φέτας τριμμένα
Μισό λεμόνι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Φρέσκα λαχανικά νοστιμίζουν το πιάτο σας με έντονες γεύσεις και χρώματα
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Καθαρίζουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Πλένουμε τη πράσινη λόλα και χωρίζουμε τα φύλλα. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το αγγούρι σε ροδέλες.
Σε ένα γουδί κοπανάμε τις σκελίδες του σκόρδου. Ρίχνουμε και το λάδι, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, το ξίδι και μία κουταλιά της σούπας ντομάτα σε κύβους. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Καλύπτουμε με τη λεμονάτη σως και την θρυμματισμένη φέτα, βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.