Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1-2 αγγούρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
250 γραμμάρια φράουλες κομμένες στη μέση
1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα απο τζίντζερ
Εκτέλεση:
Δροσερή και εύκολη σαλάτα για όλες τις ώρες
Για το ντρέσινγκ της σαλάτας, βάζουμε σε ένα μπολ 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι, 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το τζίντζερ και το χυμό από μισό λεμόνι.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Πλένουμε τα αγγούρια πολύ καλά και τα αφήνουμε με τη φλούδα τους.
Αμέσως μετά τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες στη μέση.
Τα μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα και ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ.
Τα αφήνουμε περίπου 10 λεπτά ώστε να απορροφήσουν τη γεύση από το μείγμα και το σερβίρουμε.