Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
3 φέτες ψωμί
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μικρά μαρούλια
1 μικρή χούφτα από άγρια ρόκα
100 γραμμάρια ραπανάκια, κομμένα σε φέτες
20 μαύρες ελιές
2 αυγά βραστά
80 γραμμάρια αλαντικό μπρεζάολα, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Για το ντρέσινγκ
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση:
Λαχταριστή με ξεχωριστή γεύση με καταγωγή από τη Βόρεια Ιταλία
Αφαιρέστε την κόρα από το ψωμί και κόψτε σε ψιλά καρέ. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το ψωμί και ζεσταίνετε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε απ’ το τηγάνι και στραγγίξτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Εν τω μεταξύ ετοιμάστε το ντρέσινγκ. Ανακατέψτε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή και αφαιρέστε την σκελίδα σκόρδου από το ντρέσινγκ.
Στη συνέχεια ρίχνετε το μαρούλι χοντροκομμένο, τη ρόκα, τα ραπανάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες και τις ελιές σε μια πιατέλα, περιχύνετε με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά. Κόψτε τα αυγά σε τέταρτα, την μπρεζαόλα κομμένη σε λεπτές φέτες και το ψωμί και προσθέστε τα στη σαλάτα. Τέλος απλώστε πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.