Υλικά:
12 ασπρομανίταρα
10 γραμμάρια μανιτάρια προτσίνι
1 πράσινη σαλάτα
1 ματσάκι ρόκα
1 λόλα κόκκινη
1 σκελίδα σκόρδο
1 ρόδι καθαρισμένο
½ φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
50 γραμμάρια φλούδες παρμεζάνας
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα μανιτάρια προτσίνι σε καυτό νερό για 10 λεπτά.
Μουλιάζουμε τα μανιτάρια προτσίνι σε καυτό νερό για 10 λεπτά.
Όταν διαπιστώσουμε ότι μαλάκωσαν,τα κόβουμε σε φέτες για να τα σοτάρουμε.
Κρατάμε το νερό τους.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τη σκελίδα σκόρδο, την αφήνουμε για 1 λεπτό και τη αφαιρούμε.
Αμέσως μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια σε δύο δόσεις, πρώτα θα ρίξουμε τα ασπρομανίταρα και μετά τα πορτσίνι αφού τα στραγγίσουμε για να φύγουν τα νερά.
Τα μανιτάρια θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά για να σοταριστούν.
Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και λίγο νερό από αυτό στο οποίο έχουν μουσκέψει τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Πλένουμε καλά με άφθονο νερό την πράσινη σαλάτα και την κόκκινη λόλα, τις στραγγίζουμε και στη συνέχεια τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Βάζουμε στη σαλάτα μας την καριδόψιχα, τα ρόδια και περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα μανιταριών.
Γαρνίρουμε με τις φέτες παρμεζάνας.