Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
4 παντζάρια βρασμέ
200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα
Φύλλα βασιλικού
Αλάτι
Πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ λιαστής τομάτας
Για τη βινεγκρέτ λιαστής τομάτας
1/4 φλιτζάνι λιαστή τομάτα σε λαδι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο ή κανονικό
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο πραιρετικά
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 πρέζα αλάτι προαιρετικά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Δροσερή και ξεχωριστή σαλάτα με παντζάρι για όλες τις ώρες
Για τη σαλάτα
Κόβουμε τα βρασμένα παντζάρια σε στρογγυλές φέτες, όπως και την μοτσαρέλα.
Τοποθετούμε στο πιάτο μία φέτα μοτσαρέλα μία φέτα παντζάρι. Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και αφήνουμε μερικά φύλλα ολόκληρα για το ντεκόρ.
Πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 3 -4 κουταλιές της σούπας από τη βινεγκρέτ λιαστής τομάτας και σερβίρουμε.
Για τη βινεγκρέτ λιαστής τομάτας
Ξεπλύνετε τις λιαστές τομάτες και τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί.
Τις ψιλοκόβουμε και τοποθετήστε σε ένα μικρό μπολ.
Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι νερό, ρίγανη σκόρδο, τη ζάχαρη, το πιπέρι, το αλάτι ανακατεύετε.
Στη συνέχεια τις ψιλοκόβετε και προσθέστε το λάδι.
Αποθηκεύετε στο ψυγείο για 1 βδομάδα.