Ρυζοκροκέτες γεμιστές με μοτσαρέλα

by sidagi.gr
570 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

900ml ζωμό κοτόπουλο
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
340 γραμμάρια βάζο μαριναρισμένες αγκινάρες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
300 γραμμάρια ρύζι
1/4 φλιτζανιού (60 ml) λευκό ξηρό κρασί
30g ανάλατο βούτυρο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι (40 γραμμάρια) τριμμένη παρμεζάνα
100 γραμμάρια μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρούς κύβους
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
2 φλιτζάνια (200 γραμμάρια) γαλέτα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλη την οικογένεια

Βράζετε το ζωμό σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνετε την εστία. Ζεστάνετε λίγο ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι σε  μέτρια-χαμηλή φωτιά.
Ρίχνετε το κρεμμύδι και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τις αγκινάρες και το ρύζι και ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το κρασί και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτετε τον ζωμό, μια κούπα κάθε φορά μέχρι να απορροφηθεί  εντελώς από το ρύζι.

Συνεχίστε το βράσιμο για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Προσθέστε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώστε. Ρίχνετε το  ριζότο σε ένα ρηχό μπολ να κρυώσει καλά, καλύψτε το με μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.

Σε ένα ταψί απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλα. Στη συνέχεια τοποθετήστε 1 κουταλιά ριζότο στην παλάμη του χεριού σας και ισιώστε ελαφρώς. Τοποθετήστε ένα κομμάτι μοτσαρέλα στο κέντρο και στη συνέχεια πλάστε τη μέχρι να γίνει ένα μπαλάκι. Τοποθετήστε τη στο δίσκο. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα ρυζιού, τότε αφήνετε για 10 λεπτά να κάτσει. Τοποθετήστε το αλεύρι, το αυγό και ψίχουλα σε ξεχωριστό μπολ. Ρίχνετε τα μπαλάκια από ρύζι  στο αλεύρι, στη συνέχεια, στο αυγό, και ρολάρετε στη γαλέτα και να επιστρέψτε στο δίσκο.

Γεμίστε μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο και ζεσταίνετε στους 190 ° C. (Αν δεν έχετε ένα θερμόμετρο , δοκιμάστε τη θερμοκρασία με ένα κύβο ψωμιού, θα πάρει χρώμα σε 30 δευτερόλεπτα όταν το λάδι είναι αρκετά ζεστό.) Τηγανίζετε σε παρτίδες τις ρυζοκροκέτες για 8 – 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε αμέσως.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα