Υλικά:
Για 4-6 άτομα:
500γρ. ρύζι ταϊλανδέζικο
300γρ. σπαράγγια
200γρ. καβούρι κονσέρβας
1 καυτερή πιπερία (τσίλι)
1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
100γρ. φύτρα σόγιας πλυμένα και στραγγισμένα
3 κουταλιές σούπας τσάιβ ψιλοκομμένο
4-5 ντοματάκια κομμένα στη μέση
Αλάτι, πιπέρι πράσινο
Εκτέλεση:
Μια εύκολη συνταγή για το μεσημεριανό σας με λίγες θερμίδες!
Μια εύκολη συνταγή για το μεσημεριανό σας με λίγες θερμίδες!
Βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά. Έπειτα κόβετε το 1/3 περίπου από το σκληρό κοτσάνι των σπαραγγιών και τα βράζετε 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε, κρατάτε μερικά για τη διακόσμηση και ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα. Ψιλοκόβετε επίσης την καυτερή πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την κόκκινη πιπεριά.
Ζεσταίνετε τη μαργαρίνη, και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές. Προσθέτετε τα σπαράγγια, τα τσάιβ και τα φύτρα της σόγιας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη. Κατόπιν ρίχνετε το ρύζι και τη σάλτσα της σόγιας και τέλος το καβούρι στραγγισμένο και κομματιασμένο, το αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά συγχρόνως ανακατεύετε καλά.
Πασπαλίζετε το ρύζι με πράσινο πιπέρι και το σερβίρετε. Γαρνίρετε με τα σπαράγγια και τα ντοματάκια κομμένα στη μέση.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!