Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κούπα ανανάς κομμένος σε μικρά κομμάτια
1 κούπα αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
3 κουταλιές της σούπας σόγια sauce
3 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό
πιπέρι
αλάτι
1 κιλό γαρίδες μεγάλου μεγέθους
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:
Παραδοσιακό και γευστικό πιάτο για το μεσημεριανό σας γεύμα
Τοποθετούμε πάνω στο μεσαίο μάτι της κουζίνας το γουόκ ή ένα ή ένα βαθύ τηγάνι και Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες στο και τις τσιγαρίζουμε για 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Έπειτα τις βάζουμε στην άκρη και προσθέτουμε τα όλα τα λαχανικά της συνταγής μας και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά να μαλακώσουν.
Κατόπιν σε ένα μπολ ανακατεύουμε την σόγια σώς, το χυμό, την κέτσαπ και το διαλυμένο κορν φλάουρ.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά περίπου.
Αν δούμε ότι στεγνώνει το φαγητό προσθέτουμε λίγο νερό.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.