Υλικά:
Για 2 άτομα
1 φλιτζάνι ρύζι
2 λεμόνια
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
λίγος μαϊντανός
μαύρο πιπέρι
3 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση:
Η ιδανική γαρνιτούρα για κοτόπουλο και χοιρινό!
Στον τρίφτη ξύνουμε τα λεμόνια και παίρνουμε το ξύσμα. Bάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να λιώσει, και ρίχνουμε το ξύσμα του λεμονιού και το ρύζι για να τα τσιγαρίσουμε.
Mόλις το ρύζι αρχίσει να παίρνει χρώμα, ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μισοσκεπασμένο για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό από τα δύο λεμόνια και το μαϊντανό, ανακατώνουμε καλά και το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Tο κατεβάζουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε στο πιάτο και τρίβουμε πάνω του φρέσκο μαυροπίπερο.