Ροζ λεμονάδα

by sidagi.gr
503 προβολές

Υλικά:

Για 8-10 άτομα

Για το σιρόπι βατόμουρου
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι νερό
1 κιλό βατόμουρα, πλυμένα

Για τη λεμονάδα
8 φλιτζάνια κρύο νερό
2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού, παγωμένο
πάγος
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
 
 

Εκτέλεση:

Θα ξετρελαθούν οι μικροί μας φίλοι

Για το σιρόπι βατόμουρου
Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα αρχίσει να βράζει.
Προσθέστε τα βατόμουρα, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα βατόμουρα, περίπου 10 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 45 λεπτά.

Σουρώνουμε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι που πάνω από ένα  μπολ.
Αφαιρείτε τα βατόμουρα. Καλύψτε το σιρόπι και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Για τη λεμονάδα
Ρίχνουμε το νερό, χυμό λεμονιού, τις φέτες λεμονιού και 1 1/2 φλιτζάνια από το σιρόπι βατόμουρου σε ένα μπολ 3-λίτρων και ανακατώστε για να συνδυάσετε.

Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον σιρόπι βατόμουρου, όπως επιθυμείτε. Προσθέτετε πάγο και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα