Ρόστο κατσαρόλας

by sidagi.gr
920 προβολές

Υλικά:

1 κιλό κρέας μπούτι
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
4 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
Μισή κουταλιά του γλυκού κοφτή ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Αξίζει τον χρόνο να περιμένετε για να έχετε αυτό το τρυφερό κρέας μοσχαριού στο πιάτο!

Αξίζει τον χρόνο να περιμένετε για να έχετε αυτό το τρυφερό κρέας μοσχαριού στο πιάτο!

 

Ανοίγουμε τρύπες με το μαχαίρι στο κρέας και βάζουμε μέσα κομματάκια από σκόρδο, τα οποία έχουμε αλατίσει. Αλατίζουμε το κρέας και στη συνέχεια το αλείφουμε με λάδι. Απλώνουμε τα πιπέρια σε μια επιφάνεια και ρολάρουμε το κρέας μας από πάνω ώστε να πάει παντού πιέζοντας λιγάκι.

 

Σε μια κατσαρόλα περίπου στο ίδιο μέγεθος με το κρέας ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε να σιγοβράσει 5 λεπτά γυρίζοντάς το για να τραβήξει το κρασί και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο που να σκεπάσει το κρέας.

 

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει. Φροντίζουμε πάντα να έχει ζουμάκι.

Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα