Ρολά σφολιάτας με σπανάκι και τσένταρ

by sidagi.gr
868 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 φύλλο σφολιάτας
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο πολύ καλά
1 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ ή της επιλογής
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
3/4 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ψιλοκομμένο
1 πρέζα σκόνη σκόρδου
Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας γάλα + 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση:

Απολαυστικές μπουκιές σφολιάτας γεμιστές με σπανάκι και τυρί για τους μικρούς και μεγάλους φίλους!

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το σπανάκι, τριμμένο τυρί, 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ελιές, κόκκινο πιπέρι, βασιλικό ψιλοκομμένο και σκόρδο. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
Σε μια καθαρή επιφάνεια, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας.
 Βουρτσίστε το εσωτερικό του φύλλου ζύμης με λίγο ελαιόλαδο. Απλώστε το μείγμα με το σπανάκι ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο.

Αρχίζοντας από την κοντύτερη πλευρά, τυλίγουμε το φύλλο σφιχτά σε ρολό.
Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε το ρολό σε δίσκους 1,5 εκ πάχος. Βάζετε ένα φύλλο λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετείτε τα ρολά με σπανάκι με τι γέμιση προς τα κάτω. Βουρτσίζουμε  τα με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220  βαθμούς  για περίπου 18-20 λεπτά.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα