Υλικά:
Για 4-6 μερίδες
1 συσκευασία ζύμη σφολιάτας εκτός κατάψυξης
1 συσκευασία πραλίνα φουντουκιού 250 γραμμάριων
1 αυγό για το έλλειμμα
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Πρωτότυπο και εύκολο γλύκισμα για όλη την οικογένεια! Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα!
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.Ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας στο πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο μισό εκατοστό πάχος. Στη συνέχεια απλώνετε τη με μια σπάτουλα τη πραλίνα φουντουκιού σε όλη την επιφάνεια του φύλλου αφήνοντας 1,5 εκ απόσταση από το φύλλο.
Στη συνέχεια διπλώνετε το φύλλο μια φορά και το κόβετε στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι.Έπειτα κόβετε το κάθε μισό φύλλο σε λωρίδες 2 εκ. Στριφογυρίζετε τις λωρίδες και μετά τις διπλώνετε σαν “σαλιγκάρι”.Στη συνέχεια τις τοποθετείτε στη λαδόκολλα, αλείψτε τη ζύμη με ένα χτυπημένο αυγό και βάζετε για ψήσιμο για 18 λεπτά με αντιστάσεις στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.
Φωτογραφίες / Κείμενο : Εύα Φιλιπποπούλου