Υλικά:
Για 6-8 άτομα
Για τη γέμιση
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ λίτρο γάλα πλήρες
125 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
5 τεμ αυγά
1 βανίλια
25 γραμμάρια Σκούρες σταφίδες
25 ml κονιάκ
Για τη ζύμη
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 ml νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πάουντερ
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Ότι πρέπει για ένα γεμάτο και γευστικό πρωινό μαζί με το αγαπημένος σας ρόφημα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Για τη γέμιση
Στη συνέχεια σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζετε το γάλα και τη βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ρίχνουμε λίγο ζεστό γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μετά όλο το μείγμα στο γάλα. Ανακατεύουμε καλά και κρυώνουμε την κρέμα σε ανοξείδωτο σκεύος.
Σε ένα μικρό μπολ μουσκεύουμε τις σταφίδες στο κονιάκ.
Για τη ζύμη
Σε βαθύ μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό, τη ζάχαρη, το μπεικιν πάουντερ και το αλάτι δημιουργώντας μία σφιχτή ζύμη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε τη ζύμη ξανά και με χοντρό πλάστη ανοίγουμε φύλλο σε ορθογώνιο σχήμα.
Με μία σπάτουλα απλώνουμε την κρέμα της γέμισης και πασπαλίζουμε τις σταφίδες.
Διπλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια δημιουργώντας ένα κύλινδρο. Κόβουμε φέτες πάχους 2 εκ. με μαχαίρι.
Τοποθετούμε σε ταψί και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμούς για 45 λεπτά.
Σερβίρετε με ζεστό καφέ με σοκολάτα.