Ροδάκινα στο γκριλ με σιρόπι βαλσάμικου και ρικότα

by sidagi.gr
487 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

112 γραμμάρια  τυρί ρικότα
1 – ½ κουταλιά της σούπας μέλι
½ κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
⅛ κουταλάκια του γλυκού μοσχοκάρυδο
112 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί
1 κιλό ροδάκινα, πλυμένα και κομμένες στη μέση
Μπαλσάμικο σιρόπι και μοσχοκάρυδο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Ζουμερά ροδάκινα με μείγμα από τυρί ρικότα και σιρόπι βαλσάμικου

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε τυρί ρικότα και μέλι. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να αποκτήσει λεία υφή, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το τζίντζερ μαζί με το μοσχοκάρυδο. Χτυπάτε πάλι για άλλα 2 λεπτά.
Σε άλλο μπολ χτυπάτε δυνατά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί. Στην συνέχεια ενώνουμε το τυρί με την σαντιγί και αφήνουμε στην άκρη.

Συγχρόνως βάζουμε κόβουμε τα ροδάκινα στη μέσα και τα τοποθετούμε πάνω στη σχάρα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, ψήνετε με την πλευρά προς τα κάτω στο γκριλ για 3 με 6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζετε τα ροδάκινα σε ένα πιάτο. Γεμίζετε με το μείγμα του τυριού. Περιχύνουμε με σιρόπι βαλσάμικου και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα