Υλικά:
Για 4-6 άτομα
112 γραμμάρια τυρί ρικότα
1 – ½ κουταλιά της σούπας μέλι
½ κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
⅛ κουταλάκια του γλυκού μοσχοκάρυδο
112 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί
1 κιλό ροδάκινα, πλυμένα και κομμένες στη μέση
Μπαλσάμικο σιρόπι και μοσχοκάρυδο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Ζουμερά ροδάκινα με μείγμα από τυρί ρικότα και σιρόπι βαλσάμικου
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε τυρί ρικότα και μέλι. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να αποκτήσει λεία υφή, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το τζίντζερ μαζί με το μοσχοκάρυδο. Χτυπάτε πάλι για άλλα 2 λεπτά.
Σε άλλο μπολ χτυπάτε δυνατά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί. Στην συνέχεια ενώνουμε το τυρί με την σαντιγί και αφήνουμε στην άκρη.
Συγχρόνως βάζουμε κόβουμε τα ροδάκινα στη μέσα και τα τοποθετούμε πάνω στη σχάρα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, ψήνετε με την πλευρά προς τα κάτω στο γκριλ για 3 με 6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζετε τα ροδάκινα σε ένα πιάτο. Γεμίζετε με το μείγμα του τυριού. Περιχύνουμε με σιρόπι βαλσάμικου και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο.