Υλικά:
Για 2-4 μερίδες
Για τη σως βατόμουρου
3 φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα ή κατεψυγμένα
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας νερό
1/8 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
Για τα ροδάκινα
3 ροδάκινα κομμένα στη μέση
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλιας, κατά μήκος τεμαχισμό
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
6 μπάλες παγωτό βανίλια και muffin από το τετράγευστο Carte D’Or La Gelateria 1,8 lt (muffin,σοκολάτα,βανίλια,καραμέλα)
Εκτέλεση:
Πρωτότυπο και εύκολο γλυκό με δροσερό παγωτό για γαρνιτούρα
Για την σως βατόμουρου
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα φρέσκα σμέουρα μαζί με την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, το νερό, το ξίδι μπαλσάμικο και ανακατεύουμε σε χαμηλή εστία μέχρι τα σμέουρα να λιώσουν. Όταν λιώσουν αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και αφαιρούμε από την εστία.
Στην συνέχεια περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι για να ξεχωρίσουμε τη σως από τα φρούτα. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Για τα ροδάκινα
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το κλωναράκι βανίλιας βράζουμε το σιρόπι σε μεσαία θερμοκρασία. Ταυτόχρονα κόβουμε τα ροδάκινα στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 10 με 15 λεπτά αναποδογυρίζοντας κάθε 5 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Μεταφέρουμε τα ροδάκινα σε ένα μεγάλο μπολ και τα περιχύνουμε με το σιρόπι τους. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν καλά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε απαλά με τα χέρια μας την φλούδα από τα ροδάκινα. Σε κάθε μπολ βάζουμε από μια μπάλα παγωτό βανίλια και muffin από το τετράγευστο Carte D’Or La Gelateria 1,8 lt (muffin,σοκολάτα,βανίλια,καραμέλα) πάνω από το ροδάκινο και γαρνίρετε με την σως βατόμουρου.