Υλικά:
Για 4-6 άτομα
6 ροδάκινα άγουρα και σκληρά κομμένα στη μέση
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι τσαγιού μέλι
2 γαρύφαλλα
80 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
χυμός λεμονιού από ένα λεμόνι
Κανέλα
Εκτέλεση:
Λαχταριστά και ζουμερά ροδάκινα στο φούρνο με μέλι και κανέλα με γαρνιτούρα από τυρί
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει με χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να βράζει σε σιγανή φωτιά.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με 2 φλιτζάνια τσαγιού από το νερό τους.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το κατσικίσιο τυρί πάνω από κάθε ροδάκινο, τα γαρύφαλλα και λίγη κανέλα.
Σκεπάζουμε τα ροδάκινα και αφήνουμε να σιγοψηθούν στο φούρνο στους 160 βαθμούς επί 1 ½ ώρα περίπου στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω – κάτω.
Τα περιχύνουμε συχνά με το σιρόπι τους και σερβίρουμε.