Ριζότο με σολομό και αμύγδαλα

by sidagi.gr
603 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

350 γραμμάρια ρύζι
2 πράσα κομμένα σε μέτριες ροδέλες (μόνο το άσπρο μέρος)
100 γραμμάρια καπνιστό σολομό σε φέτες
40 γραμμάρια βούτυρο
30 γραμμάρια αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά σούπας λευκό κρασί
6 ποτήρια ζωμό λαχανικών
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Φτιάξτε πλούσιο γεύμα σε θρεπτικές αξίες και χαμηλά λιπαρά

Κόβουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια.
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα 30 γρ. από το βούτυρο και σοτάρουμε τα πράσα για 2-3 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και σοτάρουμε το ρύζι για 2 περίπου λεπτά. Το σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τέσσερα ποτήρια από το ζωμό λαχανικών.

Ανακατεύουμε το ρύζι και αν χρειάζεται προσθέτουμε σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτουμε το σολομό, τα αμύγδαλα, το λεμόνι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα