Ριζότο με πέστο ρίγανης

by sidagi.gr
511 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

200 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
1 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
50 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Λαχραριστό και εύκολο γεύμα για το μεσημεριανό σας

Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη, τα αμύγδαλα, αλάτι, πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.

Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά με λίγο αλάτι και πιπέρι και στραγγίζουμε. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το κολοκυθάκι για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει για το σερβίρισμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα