Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Κόκκινο πιπέρι
Φρέσκο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια ντοματοχυμό
2 φλιτζάνια ρύζι
Εκτέλεση:
Πλούσιο και θρεπτικό γεύμα για το μεσημεριανό σας πιάτο
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ανακατεύετε το νερό, το κρασί και λίγο από τον ντοματοχυμό. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και μετά από λίγο προσθέτουμε και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε 1,5 φλιτζάνι νερό μέχρι να πάρει μια βράση.
Ρίχνετε το ρύζι και το κόκκινο πιπέρι κι ανακατεύετε πάλι.
Περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο νεράκι.
Ανακατεύουμε τακτικά.
Προς το τέλος, αν χρειαστεί προσθέτετε ίσως λίγο νερό ακόμη. Μόλις το ρύζι μαλακώσει ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις μισό κρυώσει πασπαλίζετε με τριμμένο κεφαλοτύρι.