Ριζότο με μήλα και λουκάνικα

by sidagi.gr
607 προβολές

Υλικά:

350 γραμμάρια ρύζι Arborio
2/5 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
230 γραμμάρια λουκάνικο
370 γραμμάρια μήλα ξεφλουδισμένα και τεμαχισμένα
2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
1 κρεμμύδι τεμαχισμένο
Χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
1 κύβος ζωμού, διαλυμένος σε 1 λίτρο βρασμένο νερό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

Δεν θα μείνει τίποτα!

Δεν θα μείνει τίποτα!

 

Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα λουκάνικα. Προσθέτουμε τα μήλα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό ανακατεύοντας διαρκώς.

 

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, βήνουμε τη φωτιά, βάζουμε ανακατεύοντας την κρέμα και το μοσχοκάρυδο και σκεπάζουμε το δοχείο για 4-5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα