Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 κούπες καφέ ρύζι μπασμάτι
4 κουταλιές της σούπας σουσαμόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κίκτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε κύβους
1 κούπα καφέ μανιτάρια σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
Λαχταριστό ριζότο με απλά υλικά για όλες τις ώρες
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σουσαμόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια και τις πιπεριές μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4 λεπτά.
Ρίχνουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι αυτές να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε στην αρχή στο κέντρο του τηγανιού και σιγά- σιγά μεγαλώνουμε τους κύκλους. Προσθέτουμε το κάρυ και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.