Υλικά:
Για 2 άτομα:
1 κούπα του καφέ ρύζι (μπασμάτι)
5 φέτες μπέικον κομμένες κομματάκια
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λάχανο
4 κουταλιές της σούπας γλυκόξινη σάλτσα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Έυκολο και γρήγορο ρυζάκι σε λίγα λεπτά!
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά, στη συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι σ’ ένα τηγάνι ή γουόκ μέχρι αυτό να καπνίσει (προσοχή! όχι να κάψει).
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά μέχρι να ροδίσουν τα αφήνουμε περίπου να ροδίσουν 5 λεπτά και συγχρόνως ανακατεύουμε για να μη κολλήσουν.
Αφού ετοιμαστούν τα βγάζουμε στην άκρη σ’ ένα πιάτο.
Προσθέτουμε ελάχιστο λάδι και μαγειρεύουμε για λίγο το αυγό και το βάζουμε στην άκρη μαζί με τα προηγούμενα υλικά.
Στη συνέχεια τηγανίζουμε το μπέϊκον μέχρι να γίνει τραγανό και το βάζουμε κι αυτό στην άκρη.
Ρίχνουμε στο γουόκ το ρύζι και το μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Τώρα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το αυγό και το λάχανο και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.