Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 συσκευασία ζυμαρικά ριγκατόνι
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό (περίπου ένα φλιτζάνι)
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
2-3 κουταλιά κάπαρη
1 λεμόνι το ξύσμα του ( χυμό από μισό λεμόνι)
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-1/2 φλιτζάνια κατεψυγμένο αρακά
1/2 ελάχιστη κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας γεύμα
Για τη σάλτσα πέστο
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το μαϊντανό, αλάτι,πιπέρι, ξυσμα λεμονιού, χυμό λεμόνι, κάππαρη, μουστάρδα και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με αλάτι. Ρίχνουμε τον αρακά με τα ριγκατόνι στη κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τα ριγκατόνι μέσα στη σάλτσα πέστο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.