Ρεβίθια με λουκάνικα chorizo και ντομάτα

by sidagi.gr
639 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
1 ματσάκι άνηθο
1 λουκάνικο χοιρινό τύπου chorizo
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 χούφτα τυρί τριμμένο κασέρι
1/2 κιλό ρεβίθια
3 ξερά κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια

Εκτέλεση:

Μια διαφορετική συνταγή για τα ρεβίθια που παίρνουν νοστιμιά από τα πικάντικα λουκάνικα και τα γευστικά κρεμμύδια

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν και την επομένη τα στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια.

Ρίχνουμε τα ρεβίθια, τα ντοματάκια, το λουκάνικο, τον πελτέ, τον άνηθο και αλατοπίπερο και νερό μέχρι να καλυφθούν τα ρεβίθια καλά.
Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λάδι τους για 60 λεπτά.

Στο τέλος πασπαλίζουμε με κασέρι και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα