Ρεβίθια αλευρολέμονο

by sidagi.gr
1,1K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 μερίδες

Μισό κιλό ρεβίθια
1 κρεμμύδι
1 φλυτζάνα ελαιόλαδο
2 λεμόνια
1 κουτάλι αλεύρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και παραδοσιακό πιάτο για όλη την οικογένεια

Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό με μια χούφτα αλάτι από το προηγούμενο βράδυ για να  μαλακώσουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλύνομε καλά και τα βάζουμε στο τσικάλι όπου έχομε τσιγαρίσει το κρεμμύδι.

Σε λίγα λεπτά προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνομε να βράσουν για 45 με 50 λεπτά. Στύβουμε το λεμόνι και το χτυπάμε με αλεύρι. Δέκα λεπτά πριν κατεβάζουμε το τσικάλι προσθέτουμε το αλευρολέμονο.

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα