Υλικά:
Για 2-4 μερίδες
Μισό κιλό ρεβίθια
1 κρεμμύδι
1 φλυτζάνα ελαιόλαδο
2 λεμόνια
1 κουτάλι αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και παραδοσιακό πιάτο για όλη την οικογένεια
Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό με μια χούφτα αλάτι από το προηγούμενο βράδυ για να μαλακώσουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλύνομε καλά και τα βάζουμε στο τσικάλι όπου έχομε τσιγαρίσει το κρεμμύδι.
Σε λίγα λεπτά προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνομε να βράσουν για 45 με 50 λεπτά. Στύβουμε το λεμόνι και το χτυπάμε με αλεύρι. Δέκα λεπτά πριν κατεβάζουμε το τσικάλι προσθέτουμε το αλευρολέμονο.