Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τα cupcakes
1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1/4 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές σούπας βούτυρο μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζανιού γάλα φρέσκο
2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για το frosting
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο (μαλακό)
1 φλιτζάνι μερέντα
1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση:
Αφράτα και εύκολα κεκάκια με έντονο χρώμα για όλες τις ώρες
Για τα cupcakes
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε στη μεγάλη σκάλα μέχρι το μείγμα να ψιχουλιάσει, τότε ρίχνουμε το πρώτο αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, όταν μαλακώσει το μείγμα τότε ρίχνουμε και το δεύτερο αυγό και ανακατεύουμε ξανά στη δυνατή σκάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λευκό ξύδι, το εκχύλισμα βανίλιας, το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και πρώτα στη χαμηλή σκάλα και μετά στη δυνατή μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Έπειτα ρίχνουμε στο κόκκινο μείγμα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένας ομοιόμορφος χυλός.
Σε μια φόρμα με 12 βάσεις για cupcakes βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 22 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.
Για το frosting
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία γι 3 λεπτά ίσα ίσα να διαλυθεί η μερέντα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει τελείως και να σταθεροποιηθεί. Βάζετε το frosting σε σακούλα κορνέ και μετά καλύπτετε τα cupcakes.