Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγά
1 φλιτζάνι Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ 10% ή 2%
1 ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
Λίγο ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
5 ½ φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση:
Σιροπιαστό και ζουμερό γλυκό για να συνοδέψετε το ρόφημά σας ή το αγαπημένο σας παγωτό!
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ, τη βανίλια, τη λιωμένη μαγιά και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε με το μιξέρ καλά. Βάζετε το μείγμα σε ταψάκι και ψήνετε στους 180οC για περίπου 1 ώρα.
Για το σιρόπι, βράζετε όλα τα υλικά για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σιροπιάζετε το γλυκό αφού έχει κρυώσει το ραβανί, με χλιαρό σιρόπι.