Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τα cupcakes
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 αυγά
1 φλιτζάνι ξινόγαλα ή γάλα πλήρες
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι
1/2 φλιτζάνι ζεστό καφέ εσπρέσο ή νες καφε
6 μπουκαλάκια και 6 μπουκαλάκια χρώμα ζαχαροπλαστικής (κίκτρινο, κόκκινο, μπλε, πράσινο, μοβ, πορτοκαλί)
Για την επικάλυψη
2 πακέτα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
5 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
Χρωματιστή τρούφα για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Φτιάξτε χρωματισά κεκάκια για το παιδικό πάρτι και όχι μόνο! Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα
Για τα cupcakes
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη μαζί με το ηλιέλαιο.
Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα της ζάχαρης τα αυγά, το ξινόγαλα , βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτετε τον καφέ και λευκό ξίδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Με το μίξερ ανακατεύετε τα υγρά συστατικά με το μείγμα που έχει το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα πηχτό ρευστό μείγμα για κέικ.
Μοιράζετε το μείγμα σε 6 μπολ, ρίχνουμε σε κάθε μπολ 3 σταγόνες από κάθε χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε μια φόρμα για cupcakes και σε κάθε φορμάκι βάζουμε και ένα χαρτάκι ψησίματος για cupcakes. Στην συνέχεια γεμίζετε με 1 κουταλιά της σούπας από κάθε μείγμα κέικ σε κάθε φορμάκι. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 με 22 λεπτά.
Αφήστε τα cupcakes να κρυώσουν σε σχάρα.
Αφήνετε να κρυώσουν καλά και γλασάρετε εξωτερικα με την επικάλυψη.
Για την επικάλυψη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει λείο.
Όταν παγώσουν τα cupcake μας αλείφουμε το frosting με ένα κορνέ και πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα.