Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
σουσάμι
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε μια νέα συνταγή για το αγαπημένο σας γλυκό ψωμάκι
Ρίχνουμε 500 γραμμάρια αλεύρι σε μια λεκάνη.
Δημιουργούμε μια μικρή λακκούβα στη μέση.
Σταδιακά προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, σταφίδες, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Τελευταία, ρίχνουμε τη μπύρα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός.
Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το χυλό.
Αν θέλουμε το ψωμί να έχει επάνω σουσάμι, το πασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι.
Το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.