Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 ψωμί λευκό κομμένο σε φέτες ή μια μεγάλη μπαγκέτα
4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός
5 – 6 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
200 ml ελαιόλαδο
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό ορεκτικό με έντονη και απλή γεύση για να συνοδέψτε το γεύμα σας
Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση.
Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες το ψωμί, απλώνουμε το πέστο σε όλη την επιφάνειάς της κάθε φέτας και σερβίρουμε.