Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 φιλέτα κοτόπουλο των 800 γραμμάριών
8 φέτες ψωμί τοστ
1 κούπα κέτσαπ
1 κούπα τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε κάτι νέο στα ορεκτικά σας με απλά και εύκολα υλικά
Για το κοτόπουλο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα, λεμόνι τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα ακουμπάμε στη σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου.
Στη βάση του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο.
Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 5 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα και να ελέγξουμε αν έχει ασπρίσει καλά ως το κέντρο του. Αν δούμε τυχόν ροζέ σημεία στο ψαχνό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.
Για την συναρμολόγηση κοτόπουλο – ψωμί
Αφού έχει ψηθεί το κοτόπουλο μας το ψιλοκόβουμε σε ψίχα και ανακατεύουμε με την κέτσαπ. Τοποθετούμε το μείγμα κοτόπουλου σε κάθε φέτα τοστ και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε για 5 λεπτά στον ζεστό φούρνο ίσα ίσα να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε.