Υλικά:
1 κιλό αλεύρι τύπου 70%
20 γραμμάρια μαγιά νωπή
30 γραμμάρια γλυκάνισο
20 γραμμάρια αλάτι
100 γραμμάρια ξινό (ζυμάρι χθεσινό)
600 χλ. νερό
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ζυμώνουμε 4 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 6 λεπτά στη 4η ταχύτητα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 35-40 λεπτά σκεπασμένη.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ζυμώνουμε 4 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 6 λεπτά στη 4η ταχύτητα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 35-40 λεπτά σκεπασμένη.
Πλάθουμε τις φρατζόλες μας με μύτες στις άκρες. Βάζουμε ένα ταψάκι με νερό στο φούρνο κάτω-κάτω και το ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει, με το που αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 35ο C για 10-15 λεπτά. Βάζουμε στο φούρνο τα ταψί με τα ψωμιά για 25-30 λεπτά.
Χαράσσουμε τρία κοψίματα με μαχαιράκι και φουρνίζουμε στους 220ο C για περίπου 35-40 λεπτά.