Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κουτί μπύρα
1 κούπα τριμμένο σκληρό τυρί (φέτα)
3 κούπες αλεύρι
1 1/2 κουταλάκι τσαγιού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
2 κουταλάκια τσαγιού ζάχαρη
1/2 κούπα ηλιόσποροι
Λάδι για την φόρμα
Εκτέλεση:
Φρέσκο ψωμάκι με γεύση τυριού
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το μισό τυρί. Προσθέτουμε λίγο – λίγο την μπύρα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα που έχουμε λαδώσει, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τους ηλιόσπορους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Έπειτα χαμηλώνουμε στους 180 για ακόμα 25 λεπτά.