Ψωμί με μπανάνα και χουρμάδες

by sidagi.gr
837 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

3 ώριμες μπανάνες
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1/2 κουταλιά του γλυκού βανίλια
1 κουταλιά της σούπας γάλα
1 κούπα ψιλοκομμένους χουρμάδες

Εκτέλεση:

Φτιάξτε φρέσκο ψωμάκι με γεύση μπανάνα και χουρμάδες για ένα πλούσιο πρωινό!

Παίρνουμε 3 μπανάνες σε κανονικό μέγεθος, τις ξεφλουδίζουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ  και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Σε άλλο σκεύος ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, τι 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη) και ανακατέψτε τα για 1 λεπτό.

Έπειτα σε άλλο μπολ ρίχνουμε το 1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό μαζί με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και να αποκτήσει μια κρεμώδης υφή.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα της μπανάνας μέσα στο μείγμα του βουτύρου και σ ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Έπειτα ρίχνουμε το πρώτο αυγό και ανακατεύουμε και μετά το δεύτερο και ξανά ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μισό κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς και τη μια κουταλιά της σούπας γάλα και αναδεύουμε.

Έπειτα προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένους χουρμάδες και ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε συγχρόνως με τη σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου.

Απαιτούμενος χρόνος: 70 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα