Υλικά:
Για 2-4 άτομα
5 ½ κούπες αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
4 κουταλιά της σούπας λάδι
2 κούπες ζεστό νερό
3 κρεμμύδια
4 κουταλιές της σούπας λάδι
λίγη ρίγανη
λίγο κόκκινο πιπέρι
λίγο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Συνοδέψτε το με το μεσημεριανό σας, ταιριάζει απόλυτα
Προετοιμασία για το ζυμάρι. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και την μαγιά, την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα, ανοίγουμε μια γούβα στην μέση του μείγματος και ρίχνουμε νερό. Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό, επειδή έχουμε μαγιά στο μείγμα.
Ανακατεύουμε και στην συνέχεια ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά, συμπληρώνουμε αλεύρι, αν χρειαστεί.
Θέλουμε να πετύχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Μόλις είναι έτοιμη και δεν κολλάει στα χέρια μας, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σκεπάζοντας την με μια βαμβακερή πετσέτα.
Παράλληλα, κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει για 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε λίγο κόκκινο πιπέρι για να πάρουν χρώμα.
Στην συνέχεια, λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ζυμάρι, προσπαθώντας να το απλώσουμε καλά σε όλο το ταψί.
Κατόπιν, κάνουμε μικρές τρύπες στην επιφάνειά του, ζουλώντας το ζυμάρι με το χέρι μας, για να ψηθεί πιο γρήγορα.
Πάνω του, απλώνουμε τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρια και ρίγανη.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε παραδοσιακό φούρνο με ξύλα.
Αν δεν έχουμε φούρνο, τα ψήνουμε στην κουζίνα μας στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.