Ψωμάκια με ελιά και παρμεζάνα

by sidagi.gr
698 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

Για τη ζύμη
1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
120 γραμμάρια βούτυρο
1 αυγό
1/4 κούπας νερό χλιαρό
3/4 κούπας γάλα χλιαρό
1/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κούπες ελιές κομμένες και καθαρισμένες

Για την επικάλυψη παρμεζάνας
60 γραμμάρια βούτυρο φυτικό
½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Τα ψωμάκια παρμεζάνας είναι ιδανικά για να συνοδέψτε το γεύμα σας

Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις, τα 120 γραμμάρια βούτυρο, το 1 αυγό, το 1/4 κούπας νερό χλιαρό, τα 3/4 κούπας γάλα χλιαρό, την 1/4 κούπας ζάχαρη, την 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι, το 1 φακελάκι ξερή μαγιά, τις 2 κούπες ελιές κομμένες και καθαρισμένες και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας, Στη συνέχεια μεταφέρουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε  δυνατά μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία. Αν δούμε ότι κολλάει στα χέρια μας ρίχνουμε περισσότερο αλεύρι.

Τοποθετούμε την ζύμη σε ένα μπολ που να κλείνει και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά σε ζεστό μέρος ή για 10 λεπτά στους 150 βαθμούς στο φούρνο μας.

Ύστερα χωρίζουμε σε 24 κομμάτια.

Πριν βάλετε τα ψωμάκια στο φούρνο, Βουτάμε κάθε κομμάτι στο βούτυρο και ύστερα πασπαλίστε με λίγο τυρί παρμεζάνας για κάνει κρούστα!

Τοποθετούμε συμμετρικά σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά στους 170-180 βαθμούς.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα