Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 δαφνόφυλλα
Χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε το ή με βαστά λαχανικά ή ρύζι
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο, το βουτάμε στο αλεύρι και το τινάζουμε να φύγει το περιττό.
Ροδίζουμε το κοτόπουλο για 10 λεπτά στο ζεστό λάδι. Προσθέτουμε το κρασί, το δεντρολίβανο και τα δαφνόφυλλα.Μόλις το κρασί μειωθεί στο μισό, ρίχνουμε το ζεστό νερό.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του σε ένα γυάλινο σκεύος ή σε μια γάστρα και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 30 με 35 λεπτά.
Στο τέλος ραντίζουμε το κοτόπουλο με το χυμό λεμονιού και το σερβίρουμε με τη σάλτσα του και όποιο συνοδευτικό προτιμάμε.
Σερβίρετε με ινδικό ρύζι με λαχανικά.