Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 φρέσκιες καυτερές πιπεριές τσίλι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και πράσινο μέρος)
2 φλιτζάνια εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 μελιτζάνες μεγάλες
3 μέτρια κολοκυθάκια
8 φλιτζάνια μίξη πράσινης σαλάτας (μαρούλι, ρόκα κτλπ)
Εκτέλεση:
Φρέσκα λαχανικά μαριναρισμένα από τσίλι και λάδι
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τσίλι, το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο.
Σε ξύλο κοπής κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες πάχους 1 εκ.
Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος για την μαρινάδα μας και με ένα πινέλο περνάμε την κάθε φέτα από την μια πλευρά με το μείγμα του λαδιού.
Ψήνουμε στο φούρνο στο γκριλ με αέρα στους 180 για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε με μακρόστενη πιατέλα και τριγύρω διακοσμούμε με την πράσινη σαλάτα.