Υλικά:
1 ½ κιλό διάφορα ψάρια (σκορπίνες, κοκοβιοί, δράκαινες)
7 στικ σαφράν
3 πατάτες
50 ml ούζο
1 κλωνάρι σέλερι
2 κρεμμύδια
2 λεμόνια (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό τους)
180 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Αρχικά καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε και αυτά σε χοντρά κομμμάτια.
Αμέσως μετά βάζουμε τις πατάτες και από πάνω τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε 1 κλωνάρι σέλερι.
Στο σημείο αυτό εάν δεν έχουμε πάρει τα ψάρια καθαρισμένα από τον ψαρά, τα καθαρίζουμε βγάζοντας τα λέπια τους και τα εντόσθια.
Βάζουμε και τα ψάρια στην κατσαρόλα, τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 180 ml ελαιόλαδο.
Συμπληρώνουμε το σαφράν και 50 ml ούζο.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε τα ψάρια με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Στη διάρκεια του βρασμού καλό είναι να έχουμε το νου μας και να ξαφρίζουμε όταν το νερό υπερχειλίζει.
Όταν βράσουν τα ψάρια,τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
Αφαιρούμε τα κόκαλα και κρατάμε μόνο την ψίχα.
Στη σούπα που υπάρχει στην κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο νερό και την περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί με κρέμα.
Αυτή την κρέμα τη σουρώνουμε και προσθέτουμε το χυμό από 2 λεμόνια.
Σερβίρουμε τη σούπα με το ψάρι.