Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 φύλλα ρόκας
1 κουταλιά του γλυκού Αλάτι, πιπέρι
3 κομμάτια ψαρονέφρι, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
Για τη σως τεργιάκι
3/4 φλιτζανιού σόγια σως
1/4 φλιτζάνι μέλι
1 1/4 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
Εκτέλεση:
Εύκολο και γρήγορο γεύμα με απλά υλικά!
Κόβετε σε κομμάτια το κρέας και το σοτάρετε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Σβήνετε με το ξύδι μπαλσάμικο κι αφήνετε να πάρει αρκετές βράσεις μέχρι να μαλακώσουν τα φιλετάκια για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια εστία.
Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε στο τηγάνι τη σως τεργιάκι και αφήνετε τη σως να δέσει.
Για το τέλος, στρώνετε στα πιάτα φύλλα ρόκας και πάνω ακουμπάτε τα φιλετάκια. Πασπαλίζετε λίγο μαϊντανό και φλοίδες παρμεζάνας.
Για τη σως τεργιάκι
Ρίχνετε τη σόγιας σως και το μέλι να σιγοβράσει σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να το μέλι να διαλυθεί εντελώς, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το τριμμένο τζίντζερ, ανακατεύοντας καλά και αφήνετε στην άκρη. Σερβίρεται με σκορδάτο ρύζι.